O nama

Stranica je zamišljena kao kalkulator koji korisnicima pruža približne cijene carina i plaćanja PDV-a tijekom carinskog postupka (uvoz automobila u BiH).

Korisnik treba unijeti tražene podatke o vozilu i odabrati carinske dokumente koje može priložiti tijekom postupka uvoza.

Na temelju cijene vozila i priloženih dokumenata, kalkulator će izračunati carine i vrijednost PDV-a na stavke koje se oporezuju.

Porez i carina na Uvoz automobila

Plaćanje poreza i carina prilikom uvoza automobila u Bosnu i Hercegovinu detaljno je opisano na poveznici – Uvoz u BiH

Osim toga, objasnili smo i postupak homologacije vozila u BiH, kao dio carinskog postupka koji prethodi prvoj registraciji u bih.

Vrijednost carina i PDV-a na uvoz rabljenih automobila računa se po vrijednosti plaćenog računa ili prema kataloškoj vrijednosti vozila.

Koristite kalkulator tako da za početnu vrijednost unesete cijenu računa u eurima. Cijena će se konvertirati po važećem tečaju da bi se obračun izvršio u domaćoj valuti (BAM).

Ovisno o odabranim parametrima (kategorija vozila, popratna dokumentacija …) dobit ćete okvirne vrijednosti svih troškova koji slijede postupak uvoza.

Internetski kalkulator informativne je prirode i ni na koji način ne može poslužiti kao relevantan alat za točne vrijednosti carinskog postupka.

Koristite ga kao pomoćni alat koji može dati približne vrijednosti (izdatke) plaćanja tijekom carinjenja.

Osnovica se automatski pretvara iz cijene u eurima u cijenu u konvertibilnim markama (KM)

Trošak transporta za fizička lica unosi se 500 KM.

Euro norma ograničava uvoz zastarjelih vozila. Trenutno se još uvijek može uvesti automobil s Euro 4 normom.

Benzin, dizel i hibrid još uvijek su stavke koje ne utječu izravno na ukupni izračun koristi po državama.

Naknadno ćemo kalkulator nadograditi: da korisnici imaju uvid u sve troškove tijekom uvoza, kao i troškove nakon uvoza (do registracije).

Partneri sajta